Är du en av dem som alltid velat spela fotboll och bara inte kommit igång, och helt plötsligt insett att du aldrig kommer bli den nya Zlatan? Eller är du bara trött på att sitta hemma och leta recept på exempelvis matklubben.nu och känner att du behöver komma ut och röra på dig? Då är fotboll en perfekt träningsform för dig. Det är roligt, enkelt att lära sig och ett perfekt sätt att lära känna nya personer.

Självklart behöver du ha erfarenhet om du ska spela med i en mer avancerad division, men vem säger att du behöver göra det? Om du bara är ute efter att få en helt genomgående träning och vill spendera mer tid utomhus, så kan du lika gärna starta ett eget korplag eller helt enkelt gå med i ett befintligt som finns nära dig.

KidS soccer teamKorplag är en förkortning av korporationslag, och innebär att ett gäng personer går samman för att söka en högre nivå av kondition och erfarenhet inom den aktuella sporten. Det finns mer och mindre seriösa lag, och du kan lätt höra dig för med de som finns närmast dig för att ta reda på vilka som ligger närmast din förmåga. Vissa korplag spelar tillsammans för att träna inför kommande turneringar och matcher, andra bara för att röra lite på sig och få igång konditionen.

De senaste åren har detta blivit ett populärt tidsfördriv för många människor, varav de flesta inte har någon erfarenhet inom fotboll eller någon annan idrott på särskilt hög nivå, utan bara ser det som en social aktivitet och ett alternativ till att gå och springa på löpband eller pumpa vikter på det lokala gymmet. Att delta i turneringar brukar inte vara ett krav, men kan vara ett roligt komplement till de vanliga träningarna då man får komma ut och träffa andra spelare ur andra lag på samma nivå och känna på hur det är att spela fotboll när det gäller att vara på hugget i en match. Det är också roligt att se sig själv och sina lagkamrater utvecklas inom sporten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *