Ungdomar som spelar fotboll

Spelar ditt barn fotboll? Då har du säkert någorlunda bra koll på vad Gothia Cup är för något. Kortfattat är Gothia Cup världens största fotbollscup för ungdomar mellan 11 och 19 år. Cupen arrangeras i Göteborg under juli månad varje år. Sammanlagt deltar över 37 000 ungdomar i ca 1600 lag. Sedan starten har över 140 länder deltagit i turneringen. Från första början har både tjej- och killag fått delta. Här kan du läsa mer om cupens historia och hur man som lag anmäler sig till den kommande omgången av den.

Gothia Cup – då och nu

Gothia Cup anordnades för första gånger år 1975, då den startades av Göteborgsklubbarna BK Häcken och GAIS. Idag är dock inte längre GAIS en av arrangörerna. Cupen blev omedelbart en succé, vilket gjorde att man snart utökade antalet fotbollsplaner till att inkludera planer i till exempel Mölndal och Partille. Namnet Gothia Cup kommer från det latinska namnet på Götaland, passande, eftersom ju alla matcher spelas där. Invigningen sker varje år på Ullevi, och finalmatcherna spelas på Gamla Ullevi. Anmälan till Gothia Cup 2017 öppnade i september, så du kan med andra ord anmäla ditt lag redan idag. Säkra er plats innan de tar slut!

Gothia Cup 2017

Att Gothia Cup är en omåttligt populär fotbollscup råder det ingen tvekan om. Alla som befinner sig i och runtom Göteborg under andra hälften av juli månad vet hur fullt det är av ungdomar från alla världens hörn som befinner sig i staden då. Nästa år kommer cupen att hållas från den 16 till den 22 juli. Som värdland har Sverige flest antal segrar allt som allt i cupen, så passa på att utmana andra såväl nationella som internationella lag i världens största fotbollscup för ungdomar! Om du vill veta något mer om cupen eller anmälning till den kan du besöka www.gothiacup.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *