Jämfört med många andra sporter krävs inte särskilt mycket utrustning för att man ska kunna börja spela fotboll. I klädväg räcker till exempel ett par shorts och en t-shirt. Viss utrustning krävs dock, och det är viktigt att den passar rätt för att en nybörjare inom sporten ska ha förutsättningar att utvecklas.

Det kanske viktigaste i utrustningen är fotbollsskorna. Det är också denna del av utrustningen som är den dyraste, men för en nybörjare kan det gå att hitta begagnade skor i bra skick. När man köper skor ska man dels tänka på att storleken blir rätt, dels på att man köper skor som passar just det underlag man ska spela mest på – naturgräs, konstgräs eller grus.football-566027_960_720

En fotbollsspelare behöver också ett par benskydd, som ska sitta på smalbenen. Benskydden är den enda skyddsutrustningen som fotbollsspelare har, vilket gör dem desto viktigare. En fotbollsspelare har också ett par fotbollsstrumpor på sig när han eller hon spelar. Fotbollsstrumporna skiljer sig från vanliga strumpor på det sättet att de går hela vägen upp till knät, och oftast längre än så, för att de ska kunna vikas ned. Strumpornas främsta funktion är att hålla benskydden på plats – de är med andra ord inte långa för att hålla spelarens ben varma.

Något annat som är viktigt att ha med sig på både träningar och matcher är en vattenflaska, eftersom man i fotboll, precis som vid andra fysiska aktiviteter, gör av med mycket vätska. Om laget vill ha matchande vattenflaskor, kan man enkelt beställa vattenflaskor med lagets namn tryckt på Medtryck.com.

Slutligen måste man för att spela fotboll i en klubb ha en matchdräkt, det vill säga strumpor, shorts och tröja i lagets färger. I de allra flesta fall förser klubben lagets spelare med detta, och det är alltså inget som spelaren själv måste tänka på.

Förutom denna grundläggande utrustning tillkommer också ett par målvaktshandskar om man ska spela som målvakt. Handskarna är dels till för att skydda händerna, dels för att det ska vara lättare att greppa bollen. Precis som med skorna och benskydden är det viktigt att handskarna är i rätt storlek och sitter som de ska för att de ska fungera på bästa sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *